Uudised

16.07.2020

Jämerä esitleb elamumessil tosinat kivimaja


Tänavusel Soome elamumessil on JÄMERÄ esindatud kaheteistkümne ehitisega. Elamumessi külastajatele on avatud majadest kaks – komplekti kõige suurem hoone JÄMERÄ Salmiakki ja kõige väiksem hoone JÄMERÄ Laventeli.  

JÄMERÄ ridaelamuboksid moodustavad kaks 6+6 kompleksi. Tuusula Townhouses nimelistes kompleksides asuvad majad küll lähestikku – nende vahe on ca 3 cm, kuid ühiseid seinu neil pole. Kõigi hoonete arhitektiks on Soome arhitekt Kirsi Lehtonen. 

Kolmekorruselise ridaelamuboks JÄMERÄ Salmiakki projekteeris tellija, kelleks on soome-inglise õpetajateperekond. Projekti teeb huvitavaks asjaolu, et nii projekteerimine kui ka ehitus käisid distantsilt, kuna kogu selle aja jooksul elas perekond välismaal.  

 B-klassi energiatõhususega 167 m2 suurusel hoonel on eraldiseisev  abihoone ja saun. Projektist võtsid osa ka pere kolm last, kes aitasid kaasa nii ruumide planeerimisel kui ka viimistlusmaterjalide valimisel. Interjööri võtmesõnaks on põhjamaine kujundus, kus on asutatud palju puitu. Mööbli hankis tellija ja see pärineb lisaks Soomele ka Inglismaalt ja Araabia Ühendemiraatidest.  

 JÄMERÄ Laventeli omanikuks on noor naisterahvas. 71 m2 eramu interjöör on pastelsetes looduslikes toonides – lavendli, roosa ja halli kombinatsioonis.

 JÄMERÄ on Soome vanim ja enim müüdud kivimajade kaubamärk alates 1974. aastast. 2012. aastal omandas JÄMERÄ kaubamärgi ning kivimajade müügi Soomes Põhja-Euroopa suurim poorbetoontoodete valmistaja Bauroc AS. Jämerä poorbetoontooteid valmistatakse Lääne-Virumaal Andjal asuvas tehases. 

Tänavune elamumess toimub Helsingist ligikaudu 30 kilomeetri kaugusel Tuusulas. Tegemist on Helsingi piirkonna ühe olulisima piirkondliku ehitusprojektiga, mis on tulevikus koduks 15 000 elanikule, kellest 400 kolivad elamumessi piirkonda. Mess jääb külastajaile avatuks 30. augustini.

 

Soovin lisainfot

Hakkan ehitama *

Soovin
 Soovin, et müügiesindaja võtaks minuga ühendust
 Soovin Jämerä uudiskirja

Saadan failid



Krunt *

Krundi asukoht

Soovin lisainfot

Luban lisada oma andmed JÄMERÄ kliendiandmebaasi ja saata mulle reklaammaterjale. *